Da Hans Runar og Gry Beate Knapstad kom til Grøstad Gård for mer enn 20 år siden, startet de opp med tradisjonell griseproduksjon der grisene levde i binger. Etter en stund med tradisjonell drift ble det helt klart for Hans Runar og Gry Beate at de ikke trivdes med dette. De ønsket å ha griser på gården, men grisene måtte ha det godt.
Da åpnet de låveveggen på nordsiden, ut mot flotte beiteområder som gikk helt ned til skogen og elven, og grisene ble sluppet ut i det fri. Dette ble starten på en vei med både oppturer og nedturer, men allikevel et eventyr for ekteparet Knapstad.
Plutselig var jordet fullt av lykkelige griser og kravet til at Grøstadgrisene skal ha det godt fra den blir født til den slaktes ble satt. Salg via Jacobs på Holtet ble den første testen og det var spennende å se om folk ville betale litt mer for grisekjøtt som var produsert med adskillig mer omtanke. Brydde folk seg om hvordan dyrene har det før de blir mat? Svaret var entydig, og
det gav trygghet for å satse. Frilandsgris fra Grøstad ble et faktum.
I starten ble det solgt mest stykningsdeler, men det ble et overskudd på råstoff som normalt går til blant annet pølser. For å få god økonomi i produksjonen og bruke hele dyret ble det opprettet et pølsemakeri. Med god hjelp fra Edgar Ludl ble det produsert flere varianter av tyske pølser, og folk tok dem godt i mot.
Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.